"Ik hoef niet te kiezen tussen mijn vader of moeder"

Echtscheiding

 

Praktijk Angelique biedt individuele coaching aan voor kinderen van gescheiden ouders. Echtscheiding is een situatie die erg hard binnen kan komen bij kinderen en wat vele gevoelens oproept. Het leven kan compleet op z’n kop staan omdat de (vaak) vertrouwde omgeving weg valt. Kinderen komen, buiten hun schuld om, in een situatie terecht waarbij ze vaak het gevoel hebben te moeten kiezen voor hun vader of moeder. De loyaliteit naar beide ouders is zo groot dat dit vaak een onmogelijke keuze is. Tenslotte blijven beide ouders de ouder van het kind!

 

Soms lijkt er niet veel aan de hand met je kind, maar dit is iets wat we vaak met ons allen onderschatten. Vanbinnen is er van alles gaande bij het kind, deze kinderen hebben het erg zwaar. Dit kan zich uiten in:

 

  • Terugtrekken en/of vlucht gedrag
  • Slecht slapen
  • Veel piekeren
  • Erg prikkelbaar zijn (boos en/of opstandig gedrag)
  • Minder concentratie

 

Praktijk Angelique kan ondersteunen d.m.v. individuele gesprekken bij het omgaan met de scheiding. We staan stil bij wat dit met je kind doet (wat voel je, wat denk je, wat wil jij) en zoeken samen naar een passende oplossing om met de situatie om te gaan.  Tijdens het traject ben ik neutraal, zonder oordeel, en ben ik er ter ondersteuning van het kind en help ik (waar nodig) bij het contact tussen ouder-kind.

 

Kan je kind ook wel een steuntje in de rug gebruiken?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

CONTACT >