Droom het... Wens het... Doe het...

Coach Angelique

Coach Angelique stelt zich voor aan de hand van 5 voor haar belangrijke woorden die terugkomen binnen de praktijk.

Gevoelig:

Ik ben Angelique Eugelink-Brand (1974), hoog gevoelig, getrouwd en moeder van 2 (hoog) gevoelige jongens. Ik ben ruim 24 jaar werkzaam geweest in het speciaal onderwijs. Sinds 2012 heb ik mijn droom waar mogen maken en ben ik mijn eigen ouder & kindpraktijk: Praktijk Angelique gestart met als specialisatie Hoog gevoelige kinderen, kinderen met een vorm van autisme, jongeren en volwassenen. In mijn praktijk combineer ik coaching met ontspanningsoefeningen, massage, tekenen en creatieve opdrachten, ter ondersteuning bij het stilstaan van de totale eigen “ik”.

Natuur:

Binnen mijn gezin, werk en praktijk heb ik ervaren wanneer kinderen/tieners & ouders op eigen kracht, vanuit eigen ik en talenten, op een speelse en ontspannen manier, ontdekken wat inspanning en ontspanning met ze kan doen. Dit brengt o.a. rust, meer zelfvertrouwen, concentratie en laat het zonnetje in jezelf weer schijnen. Hierdoor kunnen er eerder duidelijke grenzen voor zichzelf worden gesteld waardoor er ook meer balans ontstaat tussen inspanning en ontspanning. Ook samen de natuur in gaan en daar opzoek gaan naar wat nodig is op dat moment, is een werkvorm die ik regelmatig gebruik.

Adem:

Tijdens verschillende opleidingen die ik heb gevolgd, stonden ademhalingsoefeningen centraal. Wat was dit een verademing om hier kennis mee te mogen maken! De ademhaling vertelt je hoe het met gaat, het is een innerlijke spiegel van je gevoelens en emoties. Tussendoor stil staan bij je ademhaling kan je veel brengen. Binnen mijn praktijk staat de ademhaling daarom ook (onbewust en bewust) centraal en bied ik op een speelse manier oefeningen aan om weer in contact te komen met jezelf en je ademhaling. Je leert oefeningen die je op verschillende momenten zelf kunt inzetten, bijv. bij boosheid, verdriet, stress. Hierdoor ontstaat er meer rust en brengt het je dichter bij jezelf.

Vlinder:

Waarom de vlinder in mijn logo? In de natuur ontpopt een rups zich tot een prachtige vlinder. Ook onze kinderen worden geboren en ontpoppen zich tot een mooi en eigen individu, met zijn/haar eigen kleuren. Ze fladderen de wereld in hopend op een kleurrijke toekomst. Ik wens dit alle kinderen, jongeren & ouders toe vanuit mijn praktijk. Soms gaat dit “ontpoppen” even niet vanzelf en kan ik vanuit mijn praktijk tijdelijk een steuntje in de rug aanbieden.

Geluk:

Wat is nou geluk? Dat is een vraag waar ik zelf ook vaak bij stil heb gestaan en die ook regelmatig voorbijkomt binnen mijn praktijk. Geluk is voor mij: mooie, kleine en soms grote momenten waarvan ik enorm kan genieten en waarvan er een glimlach van op mijn gezicht ontstaat. Ik noem die momenten: Geluksmomenten om te koesteren! Ik hoor vaak van kinderen wat ze allemaal “moeten’ en ze minder tijd hebben om stil te staan waar zij nou echt blij van worden. Hoe meer wij stil staan bij wat geluk voor jezelf is, dit ook delen met anderen ontstaat er meer geluk voor iedereen. Vanuit deze gedachte heb ik Vlindergeluk opgezet, een plek voor “aandacht voor jezelf en aandacht voor elkaar”. Samen ontspannen, jezelf zijn, creatief bezig zijn, kletsen en plezier hebben staat voorop. Na een Vlindergeluk-momentje met een stralend hart vol geluksmomentjes weer naar huis is mijn doel!

Wat de rups het einde noemt,
noemt de rest van de wereld een vlinder.