Aanraken is een levensbehoefte

Workshop: Onderlinge kindermassage

Wil je meer rust & ontspanning thuis of in de groep? En wil jij de kinderen op een speelse manier leren om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan? Dan kan deze training iets voor je betekenen!

 

De workshop onderlinge kindermassage is voor ouders, onderwijzend personeel in het (speciaal) onderwijs (groep 1 t/m 8) en pedagogisch medewerkers die werkzaam zijn in de kinderopvang.


Op een speelse, ontspannen en respectvolle manier leer je hoe jij onderlinge kindermassage kunt inzetten in je groep Tijdens de training staan we stil bij een stukje theorie en leer je verschillende massagegrepen en massagewerkvormen die je direct de volgende dag kunt inzetten. De onderlinge massage wordt gegeven over de kleren heen en op een eigen stoel, waarbij de kinderen elkaar a.d.h.v. een verhaaltje of liedje tekenen op de rug. Vooraf worden duidelijke, korte regels afgesproken. Hierdoor wordt de massage op een veilige en respectvolle manier gegeven en ervaren. Grenzen stellen en actief luisteren is de rode draad van de onderlinge massage.

Voordelen van onderlinge kindermassage o.a. :


– Pestgedrag en agressie neemt af.
– Concentratie neemt toe.
– Meer zelfvertrouwen.
– Stresshormoon daalt.
– Sociale vaardigheden worden vergroot.
– Meer bewustzijn van eigen lichaam.
– Leren grenzen aan te geven en luisteren naar de grenzen van een ander.
– Minder lichamelijke klachten.
– Meer rust en ontspanning.
– Positievere sfeer in de groep.
– Betere leerprestaties.

 

De training Onderlinge kindermassage bestaat uit:


– Een trainingsmiddag/avond +/- 3 ½ uur
– Syllabus met informatie.
– Kom ik op locatie de training geven, dan kom ik na 4 weken terug en kom ik in de groep(en) kijken. Daarna sluiten we met een gezamenlijke evaluatie af. Er is dan voldoende ruimte om vragen te stellen en kan ik tips/aanvullingen geven waar nodig.

 

Aan het einde van de training kun je zelfstandig met de onderlinge kindermassage aan de slag.

 

Wil jij ook graag meer weten over onderlinge kindermassage?

Meld je dan hier aan voor de workshop

AANMELDEN >